Ansiktsbehandling

Lip Blush

Med Lip Blush behöver du inte längre kompromissa mellan bekvämlighet och skönhet. Vår semi-permanenta makeup för läppar är skräddarsydd för att ge dig en mjuk, naturlig färg och definition som varar i åratal. Slipp det dagliga sminkandet och vakna upp varje dag med perfekt färgade och väldefinierade

Våra erfarna konstnärer skapar varje Lip Blush-session som en konstnärlig upplevelse. Varje nyans anpassas efter din unika stil och personlighet, vilket ger dig en unik och naturlig look. Låt dina läppar bli en palett för självuttryck och skönhet!

Vår noggrant utformade process garanterar inte bara vackra resultat utan också en säker och bekväm upplevelse. Vi använder högkvalitativa produkter från MARA colours och avancerad teknik för att skapa ett resultat som du kommer älska och njuta av under lång tid.

Vad är Lip Blush?
Lip blush är en semi-permanent, tatuerad smink som färgar dina läppar med hjälp av en kosmetisk tatueringmaskin (på en låg inställning) och vattenbaserade kosmetiska bläck. Resultatet är ganska likt läppfyllmedel—där dina läppar kommer se lite fylligare ut helt enkelt genom att vara definierade och förbättrade med pigment—men lip blushing kommer faktiskt inte ändra formen eller känslan av dina läppar. Istället kommer det bara lämna dig med en mjuk, skuggad färg som kan förbättra symmetrin i dina läppar, täcka ojämn pigmentering eller ärr, och ge dig illusionen av större, fylligare läppar.

Kan Lip blush skada huden?
Nej—lip blush, när det utförs säkert och korrekt, kommer inte "skada" dina naturliga läppar. Här ligger tonvikten på "korrekt," vilket är varför det är så viktigt att veta vad du ska leta efter innan din tid (mer om det nedan). Men generellt sett är det "osannolikt att du kommer att ha någon långsiktig skada på dina läppar från lip blush," Lip blush lämnar vanligtvis inga ärr efter sig, men det kan göra dina läppar svullna, irriterade och skorpor under den första veckan. Med det sagt finns det alltid risker att vara medveten om vid alla kosmetiska ingrepp, särskilt om du är benägen för irritation runt dina läppar, så se till att diskutera eventuella farhågor, allergier och hudkänsligheter med oss innan du bokar din tid.

Lip blush kontra läppfiller
Skillnaden mellan lip blush och läppfillers handlar inte om "bättre" eller "sämre" – det är helt enkelt en fråga om personlig preferens. Lip blush kommer att tillföra färg och definition till dina läppar, medan läppfillers ger volym och form. Båda behandlingarna varar vanligtvis runt ett år innan de behöver förnyas, har en läkningsperiod på ungefär en vecka och upplevs oftast ha liknande smärtnivåer. Så valet beror verkligen på de resultat du strävar efter. Det är värt att notera att du inte behöver välja en av dem – du kan faktiskt genomgå både lip blush och läppfillers, under förutsättning att det finns minst sex veckors intervall mellan dem, och att du börjar med läppfillern först.

Ger lip blush större läppar?
Ja, lip blush kan ge intrycket av att dina läppar ser något större ut. Det är dock viktigt att förstå att lip blush i sig inte lägger till faktisk volym. Vad det kan göra är att definiera dina naturliga läppar, särskilt runt Amors båge, vilket skapar illusionen av ökad djup och fyllighet. Om du önskar en ytterligare volymeffekt kan du diskutera med oss om att integrera en färggradient vid läpparnas kanter. Men om du letar efter en betydande volymökning är det mer lämpligt att överväga läppfillers (eller en kombination av båda).

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Inledningsvis går vi igenom dina önskemål och färgpreferenser för behandlingen. Det är av stor betydelse att förstå att olika hudtyper reagerar olika på färger. Efter att vi har diskuterat dina önskemål påbörjar vi processen med att skapa läpparnas form. Kunden har möjlighet att antingen skissa upp sin önskade läppkontur, vilken jag sedan finjusterar, eller så formar jag läpparna utifrån symmetri och deras naturliga utseende. Det är av yttersta vikt att vi gemensamt är överens om läpparnas utseende innan själva behandlingen påbörjas.

När vi har kommit överens inleds processen med att tatuera in konturerna för att bevara den perfekta formen. Detta steg utförs utan bedövning för att uppnå bästa möjliga resultat. Eftersom det handlar om en mycket tunn linje går detta moment snabbt, och eventuell smärta är nästan försumbar. Efter att konturerna är tatueringade appliceras bedövning på resten av läpparna och vi avvaktar i cirka 10-20 minuter.

Därefter påbörjar vi själva utfyllnaden av lipblushen, och om det skulle uppstå någon smärta under behandlingen finns möjlighet att löpande applicera ytterligare bedövning. Vi strävar efter att genomföra hela behandlingen på ungefär 60 minuter för att minimera svullnad och traumatisk påverkan på läppområdet. Det är dock viktigt att notera att kraftig svullnad kan förekomma särskilt hos personer som är benägna att reagera med svullnad. I sällsynta fall kan även hematom uppstå, men det är inte farligt utan främst av kosmetisk karaktär. Vi tar nödvändiga åtgärder för att säkerställa både komfort och kvalitet under hela behandlingsprocessen.

Själva läkningsprocessen för lip blushing liknar den för konventionella tatueringar. Omedelbart efter behandlingen kommer dina läppar att uppvisa en intensiv färg och vara ojämna, men detta är helt normalt och det finns ingen anledning till oro. Under de första sju dagarna kommer pigmentet att blekna upp till 60%, och det är viktigt att förstå att detta är en naturlig del av processen.

För att främja läkningen rekommenderas att regelbundet återfukta läpparna med ett lämpligt läppbalsam, som exempelvis Elisabeth Arden 8 Hour Cream (utan doft, i tub). Detta balsam ger långvarig återfuktning och kan appliceras tre till fyra gånger om dagen, eller när det behövs. Alternativt kan Bepanthen användas för att stödja hudreparationen.

Efter de första veckorna kommer du att märka att färgen gradvis bleknar. Efter ungefär fyra veckor bör läpparna ha läkt helt, och färgen kommer att ha bleknat upp till cirka 50%. Resultatet kommer att ge en naturlig och harmonisk blandning med dina egna läppar, vilket skapar en subtil och vacker effekt. Det är viktigt att vara tålmodig och följa de rekommendationer som ges för att uppnå det bästa slutresultatet.

PRISLISTA

 • - Lip blush 2995kr
 • - KOMBO valfria bryn & lip blush 5600kr
 • - Återbesök 4-8 veckor 995kr
 • - Sent återbesök 2-4 månader 1495kr
 • - Påfyllnad 6 mån-1,5 år 1995kr

VIKTIGT INNAN DIN BEHANDLING

 • Inget kaffe på 24h innan behandlingen (helst 48)
 • Inga NSAID preparat eller COX-hämmare som ipren, diclofenac etc 3 dagar innan din behandling.
 • Inget intag om Omega-3 3 dagar innan din behandling.
 • Inte dricka alkohol 24h innan din behandling.
 • Har du herpes? Kontakta läkare och få virushämmande (Valaciklovir) utskriver och påbörja behandlingen 2-3 dagar innan din bokade tid.
 • Har du höstblåsor/mun blåsor ibland? Ta kosttilskott av LYSINE 3000mg om dagen minst 1 v innan behandlingstillfället och fortsätt minst 1 v till efter behandlingen. Lysine är ett naturligt kosttillskott som har en blockerande effekt på herpes & blåsor.
 • Är du sjuk, krasslig eller nedsatt immunförsvar, vänta tills du blir frisk. Detta kan påverka hur pigmentet läker.
 • Om du är en rökare eller snusare är din läkningsförmåga nedsatt. Det finns stor risk att läkningen påverkas till det negativa.
 • Vi utför inte behandlingen om du är Gravid eller ammande, tar blodförtunnande, har hormonella rubbningar som inte är kontrollerade.
 • Okontrollerad diabetes (diabetiker läker sämre och fler återbesök kan krävas), aktiv blåsa/herpes på läp området, vid sår eller skador på läppområdet, om du har en oral infektion i tand eller tandkött (kan spridas till läpparna).
 • Inga kyssar tills läpparna har läkt (minst 7 dagar).
Boka tid